Bereid je Instagram-account voor op 2024 met deze tips

Groeien op Instagram

Je herkent het vast wel dat je handen opeens gaan jeuken en je zin hebt om het oude een nieuw jasje te geven. Je Instagram account groeit net als een kind. Soms past het niet meer of verandert de tijd. Dus hebben veel mensen het einde van het jaar als houvast om een frisse wind laten waaien over hun insta.

  1. Optimaliseer je Profielfoto: Geef je Instagram-account een frisse uitstraling met een nieuwe, professionele profielfoto. Betrek je volgers bij deze verandering door een poll in je stories te plaatsen en hun input te vragen.
  2. Update je Highlights: Neem de tijd om je highlights bij te werken. Controleer of de opgeslagen stories nog steeds relevant zijn voor je huidige doelen en geef ook aandacht aan de algehele uitstraling en stijl.
  3. Herzie je Bio: Zorg ervoor dat je bio up-to-date is en aantrekkelijk voor je doelgroep. Vertel hen waarom ze jou moeten volgen en wat jou uniek maakt.
  4. Deel Top Reels van 2023: Analyseer je statistieken van het afgelopen jaar en deel ‘the best of…’ reels die goed presteerden in 2023. Dit trekt niet alleen nieuwe volgers aan, maar herinnert ook je bestaande volgers aan hoogtepunten.
  5. Creëer Nieuwe Content met Bewezen Onderwerpen: Maak een overzicht van onderwerpen die positieve reacties opleverden in 2023 en gebruik deze als inspiratie voor nieuwe content in 2024. Zo bouw je voort op wat je publiek waardeert.

Onthoud dat er geen strikte regels zijn; voel je vrij om aanpassingen te maken die bij jou en je account passen. Wees trots op de reis die je hebt doorgemaakt op Instagram en kijk uit naar 2024 als een nieuw hoofdstuk van je digitale verhaal.

Herken jij jezelf in het volgende dilemma↴

▣ Social Media en/of relevante content, dat wil ik ook voor mijn bedrijf.
▣ Ik heb geen tijd voor mijn Social Media
▣ Ik wil mij focussen op andere zaken dan teksten schrijven en Social media
▣ Ik wil graag een sterke socialmedia-strategie
▣ Het liefst samen met het toepassen van storytelling
▣ Je wilt content maken die indruk maakt? Jouw verhaal vertellen?
▣ Je hebt alle Social kanalen in grote lijnen maar het ontbreekt aan samenhang?
▣ Een samenwerking gebaseerd op vertrouwen en transparantie.

Niet getreurd, Socializious helpt je uit de Social Media, Storytelling en Content zorgen met hele mooie pakketten → https://www.socializious.nl/tarieven/

Heb je vragen over de pakketten, Social media beheer of een andere vraag? Stel ze gerust via een mail naar socializious@gmail.com

Laat een reactie achter