Blog door Socializious

De kracht van de boodschap zit in herhaling

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Als ondernemer heb je vaak het gevoel dat het een moetje is om continue alles te delen. Je wilt een krachtige boodschap overbrengen en een soort uitvinder zijn. Maar weet je, dat hoeft eigenlijk helemaal niet. De kracht zit hem namelijk in herhaling!

De boodschap herhalen zal ons brein aan het werk zetten.

Je boodschap gaat namelijk al gauw verloren tussen alle prikkels die mensen de hele dag door te verwerken krijgen. Door je boodschap vaker onder de aandacht te brengen, zal er eerder een indruk worden achtergelaten. Wat kan je doen met content:

  • Herhaling zorgt voor onthouden van jouw boodschap. Helemaal top als het bericht ook nog eens opgeslagen wordt.
  • Je bereikt meer mensen door het herhalen van relevante content.
  • Herhaling zorgt voor dat extra stukje overtuiging van de boodschap
  • Het hergebruiken van content op meerdere kanalen zoals een blog zorgt voor meer traffic en zichtbaarheid!
Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Het brein wil gevoed worden

To be honest, niemand zit op jouw boodschap te wachten voordat je campagne überhaupt is begonnen. Dat maakt het zo lastig voor veel bedrijven. De boodschap moet helder zijn, zo niet, dan heb je enorm veel energie gestoken in een zinloze campagne. Wees kritisch en speel in op de behoefte van jouw doelgroep. Wie is jouw ideale klant eigenlijk? Kruip in de schoenen van de ideale klant en creëer herkenbaarheid. Denk na over de verschillende uitingen en de kanalen die je gaat inzetten. Zorg voor herhaling van de boodschap op deze diverse kanalen. Het liefst met variatie qua uitingen. Zet video, foto’s, blogs, whitepapers en je website in om de boodschap kracht bij te zetten.

Extra tip: het ‘herhalen’ van fragmenten uit het leven kan je heel goed inzetten in storytelling. Het werkt soms bevrijdend zelfs!

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Socializious biedt Social Media beheer & ondersteuning, storytelling en -contentstrategie voor mkb bedrijven en ondernemers. Maakt graag van jouw een storyteller en en schrijft met liefde teksten voor jouw bedrijf.

Website: www.socializious.nl
E-mail: info@socializious.nl
Instagram: @socializious

Laat een reactie achter