Blog door Socializious

De IGTV swipe-up functie

Het bijeenhouden houden van papier zonder te beschadigen. Een eenvoudig metalen draadje met zoveel gezichten. Ik heb het over de paperclip. Een paar weetjes om mee te beginnen, want je denkt nu vast dat ik loop te ijlen!

De gezichten van de paperclip:

  1. Clippy de paperclip was een assistent in Microsoft Word. Veel mensen ergerden zich aan Clippy omdat hij soms spontaan met ongevraagde adviezen kwam. 
  2. De Peperklip in Rotterdam is een woningcomplex met een plattegrond in de vorm van een opengebogen paperclip, waarbij de naam echter ook verwijst naar de voormalige burgemeester Bram Peper.
  3. Bert van Sesamstraat is een fanatieke verzamelaar van paperclips, waaronder één gouden.

Instgram swipe-up functie

Maar waar ik het eigenlijk over wil hebben is de swipe-up paperclip. Het bekende icoontje waar je gelijk aan 10k volgers moet denken. Super shit, want ja je wilt graag externe links delen in je stories met jouw fans toch? Ik geef je een paar tips om toch indirect deze links te delen:

  1. Via een DM; maak een story. Zet er vervolgens bij dat jouw volgers een Direct Message kunnen sturen indien ze de directe link willen hebben. Interactie gegarandeerd.
  2. Via een Poll; stel de vraag om je volgers graag de link willen hebben en wie ja zegt stuur je een dm.
  3. Via de story chat-functie; maak een privé groep aan gekoppeld aan het onderwerp van je link. Zo kan je avg-proof je link delen. Er kunnen maximaal 31 mensen in een groep.
  4. Via IGTV; aan elke IGTV kan je een klikbare link toevoegen. Let er wel op dat je eerst de video post. Maak een story en klik op de paperclip. Kies de juiste video uit en zet de story online. Nu kunnen jouw volgers omhoog swipes!

Als je meer wilt weten over contentstrategie en Social Media, neem dat contact met mij op via info@socializious.nl of via een dm op mijn Instagram account @socializious

Laat een reactie achter