Hoe creëer je met echte beelden een verhaal!

De verbondenheid van Fotografie & storytelling

Als je terugkijkt naar hoe je vroeger beelden vastlegde, was dat met een wegwerpcamera of een simpele camera met weinig mogelijkheden. Je moest vol spanning wachten op het resultaat, en waarschijnlijk was de helft van je foto’s mislukt of overbelicht. Tegenwoordig zijn fotografie en storytelling nauw met elkaar verbonden. De tijd van gestandaardiseerde stockfoto’s met modellen die altijd hetzelfde lachen in verschillende poses in nu echt wel verleden tijd. Daarom zijn echte beelden die een verhaal vertellen onmisbaar binnen elke vorm van marketing.

Over wie gaat het?

Op Instagram zie je de hashtag #echtinsta daarom ook steeds vaker voorbij komen. Want uiteindelijk kopen mensen liever van een ander mens. En wie is dan die persoon achter dat account? Kunnen ze je vertrouwen? Hebben jullie iets gemeenschappelijks waardoor jij als persoon hen aanspreekt? Door je eigen verhaal te vertellen kan jouw doelgroep zich beter met jou identificeren. En dan vinden mensen het eigenlijk wel fijn te merken dat jij ook niet perfect bent. Dat jouw kind er thuis ook gewoon een puinhoop van maakt. Dat jij soms ook fouten maakt. Dat je ook maar een mens bent.

De menselijke kant in beeld

Sproetjes, een moedervlek of rimpels, don’t we have it all. Het maakt ons uniek en menselijk. Niemand heeft van nature een gladgestreken gezicht zonder teken van leven. Wij zijn geneigd in onze onzekerheid te springen als het om foto’s maken gaat.  Ga maar na, je roept gelijk “Oh nee, mijn onderkin” of “ Ik kijk vreselijk op deze foto.” Als je op straat loopt ben je toch ook niet elke seconde bewust bezig met of je onderkin te zien is, of dat je haarpluk vreemd zit? Precies, daarom is het zo belangrijk dat je juist jouw menselijke kant laat zien. Picture perfect is juist die foto waarop je niet poseert, maar oprecht lacht om het stomste grapje.

En nu?

Ok makkelijk gezegd, maar is het ook zo makkelijk gedaan? Het begint met een potje lef: durf jij te laten zien wie je echt bent? Misschien best spannend, maar eigenlijk ook heel erg bevrijdend. Want je hoeft niet meer te doen alsof. Bovendien: je gaat echt niet zoveel mensen verliezen als je misschien denkt. Het is een kans om meer echte verbindingen aan te gaan.

En na dat stukje lef komt de vraag: wie ben je dan eigenlijk? Wat maakt jou wie je bent? Als je dat eenmaal weet, is het nog maar een heel klein stapje om ook juist dat te laten zien. Dan kies je vanzelf de omgeving waar je je prettig in voelt, de kleding die bij je past en zie je er ontspannen uit.

Eind goed, al goed!

Al gierden de zenuwen door je lijf, lag je hele kast overhoop en dacht je dat de wereld verging, het resultaat zal je verbazen. Nu nog die fantastische shoot boeken bij Melissa en voor teksten in storytelling stijl, Socializious is your woman!

Deze duoblog is geschreven door Liza Roskam van Socializious & Melissa Muilwijk Fotografie

Socializious biedt Social Media beheer & ondersteuning, storytelling en contentstrategie voor mkb bedrijven en ondernemers. Maakt graag van jouw een storyteller en schrijft met liefde teksten voor jouw bedrijf.

Website: www.socializious.nl
E-mail: info@socializious.nl
Instagram: @socializious
LinkedIn: @lizaroskam

Melissa maakt een reportage van het dagelijkse leven. Je krijgt een bijzonder aandenken aan een periode die zo gewoon kan lijken, maar waar je later met veel mooie herinneringen aan terug kunt denken.

Website: www.melissamuilwijkfotografie.nl
E-mail: info@melissamuilwijkfotografie.nl

Instagram: @melissamuilwijkfotografie
LinkedIn: @melissamuilwijk

Laat een reactie achter