Wat kan wél, het omdenken anno 2021

Hoe denken in mogelijkheden het ‘wat kan wel’ in je los maakt!

Het overkomt ons allemaal wel eens. We verliezen onszelf meerdere keren in de negatieve gedachten spiraal. Sommige van ons zijn altijd in hun hoofd bezig, en anderen lijken een beetje op een vuilnisman. Een volle prullenbak wordt snel geleegd. Het is mens eigen om in tegenstellingen te denken. Dat het leven een puzzel is van een miljard stukjes is vanzelfsprekend geworden. Maar wat als omdenken je ogen zal openen. Wat als we proeven aan de positieve kant, en in oplossingen gaan denken. Wat kan er wel, een affirmatie die iedereen zou moeten opzeggen.

Negatieve gedachten ombuigen naar positieve gedachten

De positieve kant zien vraagt om een knop omzetten. En dat gaat niet vanzelf. Je zult je eerst bewust moeten worden van de negatieve gedachten. Iedere keer als je denkt dat het niet lukt, begin je met bewust worden van de gedachte dat het niet lukt. En daar verwondering over leren voelen. Want gedachten zijn maar gedachten. Ze komen en ze gaan. En jij hebt controle over wat je denkt, je gedachten. Dus als je denkt dat het niet lukt, kun je ook denken dat het wél lukt.

De juiste keuzes in het leven maak jij zelf

Als je kijkt naar je eigen levensstijl, is het een combinatie van je eigen keuzes en omringende factoren, die ervoor hebben gezorgd dat je bepaalde keuzes moest maken.  Het leven is niet enkel zwart-wit, maar een palet vol kleuren.  Jij maakt het schilderij tot een waar kunstwerk. Als je verstand bezwaren begint te opperen, luister dan naar je gevoel. Stel jezelf de vraag ‘Wat wil ik nu werkelijk?’ Keuzes maken is niet de makkelijkste weg, want we willen de zekerheid dat we de juiste keuze maken. En aangezien daar geen garantie voor is, blijven we twijfelen. Laat de illusie los dat je alles kunt controleren. Ze niet voor niets “There’s always a choice!”

Zo zie je weer mogelijkheden

Als iets tegen lijkt te zitten, bedenk je dan het volgende:

  1. Positief denken biedt ruimte voor oplossingen en mogelijkheden
  2. Als je kunt bedenken dat het niet lukt, kun je ook bedenken dat het wel lukt
  3. Bekijk op welk gebied in je leven wél de mogelijkheid is en kijk of je dat kunt kopiëren
  4. Keuzes zijn een momentopname, je kunt altijd een andere keuze maken als iets minder goed uitpakt dan je had bedacht
  5. Oefening baart kunst, hoe vaker je oefent met mogelijkheden zoeken, hoe positiever je leven wordt.

Een positieve mindset zorgt voor meer levensvreugde en energie

Tijd voor jezelf nemen af en toe, kan zorgen voor een hoger energieniveauEen hoog energieniveau helpt bij positief denken. Wees dus lief voor jezelf en plan de zogeheten me-time in je agenda. Daarnaast zal routine je goed doen. Je wordt meer bewust van je omgeving en daardoor creëer je meer rust in je hoofd.

Met deze mogelijkheden komt ‘het kan wél’ in je naar boven

Als ondernemer kunnen geldzaken voor stress zorgen. Dat hoeft niet meer als je CFO ( Financieel Directeur) wordt. Neem de regie in handen en zorg dat je financiën op orde zijn. Zorg dat de plannen die er liggen niet alleen worden uitgewerkt, maar ook slim, efficiënt en effectief worden bijgehouden en bijgesteld. Hetty Knottenbeld van Helder Begin leert jou graag hoe je de financiële regie in handen neemt en je doelen bereikt!

Plan vrijblijvend een intakegesprek en kom er achter hoe waardevol het CFO programma kan zijn voor jou als ondernemer.

Website: https://helderbegin.nl/
Instagram: @hetty_helderbegin
Email: info@helderbegin.nl

Liza Roskam van Socializious biedt Social Media beheer & ondersteuning, storytelling en -contentstrategie voor mkb bedrijven en ondernemers. Maakt graag van jouw een storyteller en schrijft met liefde teksten voor jouw bedrijf.

Zoek je regelmaat, structuur en wil je tijd voor waar jij goed in bent? Dan maak ik graag kennis met jou!

Website: www.socializious.nl
E-mail: info@socializious.nl
Instagram: @socializious

Laat een reactie achter