Duoblog

De X-Factor van de contentstrategie

Je staat voor een grote uitdaging. De spanning stijgt want niemand heeft je nog gezien. Maar toch voelt het alsof alle ogen op je gericht zijn. Je doel is duidelijk. Je bent je bewust van je plek. De ordelijk chaos in je hoofd leeft op. Was mijn onderzoek goed genoeg? Mijn plannen zijn zo helder. Nu sta ik hier op mijn deadline vol ongecontroleerde creatieve inspiratie. De vrijheid lacht mij toe. Met mijn unieke persoonlijkheid is het podium van mij.

Hoe pak jij jouw podium op social media?

Social media is waarschijnlijk het allergrootste podium dat je zult betreden. Het probleem is dat je nooit alleen op dit podium staat. Daardoor kan het voelen alsof er bijna geen ruimte meer is.

Er is geen Martijn of Wendy om jou een spetterende introductie te geven. Je moet zelf een connectie met het publiek maken. Niet alleen dat, je moet ervoor zorgen dat het publiek überhaupt jouw kant op kijkt.

Je ziet jouw voorganger het podium verlaten. Geen rode kruizen voor haar, enkel een daverend applaus en ja hoor, de jury geeft zelfs een staande ovatie. Zij heeft haar sterstatus meteen bevestigd en het leek haar als vanzelf te gaan. Met haar stralende lach lijkt ze immuun te zijn voor enige zenuwen. Ja, ze heeft zeker de X-Factor, maar wat is het precies? En heeft het nog zin om haar te volgen?

Het gouden ticket

Adem in , adem uit, want er is een ding waar je absoluut zeker van kan zijn. Kijk in de spiegel en zie daar de one and only onderscheidende X-factor, JIJ. Niemand is namelijk wie jij bent. Je bent uniek. Een hersenspinsel laat je even denken dat je beter mee had kunnen doen met Holland’s got Talent. Maar niks is minder waar.

Vergeet jouw voorganger. Zij is enkel inspiratie om het nog beter te doen. Het extra duwtje in de rug. Stap opgeheven op het podium, geef een showtje weg. Laat de echte jij zien. Pak het gouden ticket!

De weg naar succes

Klanten kopen bij jou om JOU. Het is niet je aanbod, niet je smashing outfit of huisstijl, maar JIJ bent de reden waarom iemand met jou in zee wil gaan.

Dus pak het podium en vertel jouw verhaal, zing jouw levenslied. Over hoe jij bent gekomen waar je nu bent. Laat zien wat je waard bent, bevestig jouw sterrenstatus en amaze jouw publiek met al die waardevolle informatie die jij te delen hebt. Maar laat ook zien wie je bent, zodat jouw publiek en jury sneller een connectie met jou voelen en MEER van jou willen.

Ga jouw dosis superfans vergaren. Door jezelf te zijn, want jij hebt de X-factor.

Deze duoblog is geschreven door Liza Roskam van Socializious & Lotte van den Broek de contentexpert extraordinaire.

Socializious biedt Social Media beheer & ondersteuning, storytelling en -contentstrategie voor mkb bedrijven en ondernemers. Maakt graag van jouw een storyteller en en schrijft met liefde teksten voor jouw bedrijf.

Website: www.socializious.nl
E-mail: info@socializious.nl
Instagram: @socializious

Lotte, zelfbenoemd Contentexpert Extraordinaire, eigenaar Lots of Marketing

Coachingstrajecten voor ondernemers, waarbij ik met jou jouw boodschap vertaal naar krachtige content op jouw socials en website, zodat jij klanten aantrekt die met jou matchen.

Website: www.lotsofmarketing.nl
E-mail: lotte@lotsofmarketing.nl

Instagram: @lotte.lotsofmarketing

Laat een reactie achter