Gastblog

3 tips voor een succesvolle website

Als Website & SEO Expert zie ik veel websites voorbij zien komen en heb ik ook veel websites gebouwd. Vaak zie ik dat ondernemers een mooie website laten maken, of zelf bouwen waar ze dan helemaal trots op zijn. En terecht! Vervolgens gebeurt er alleen weinig meer mee. Zo’n website staat daar maar een beetje te versloffen op het wereldwijde web en levert weinig of niks op. Ik vind dat zo zonde! Je hebt vast wel eens gehoord van de uitspraak: “Wat je aandacht geeft groeit”. Zo is het ook met websites.

Een website is nooit af

In mijn ogen is een website nooit af. Het is iets dat in beweging moet blijven. Jij staat zelf immers ook niet stil, je bedrijf ook niet, dus is het belangrijk dat je website met je mee groeit. Het is mijn missie om jou als ondernemer te helpen jouw online kansen te ontdekken en vooral ook te benutten, met een kick ass website. Zodat je een website hebt die 100% bij je past maar waarmee je ook jouw droomklanten aantrekt. Een website kan namelijk zo veel meer zijn dan enkel je online visitekaartje. Ik wil zo veel mogelijk mensen hier bewust van maken. Laat die website voor je werken! Om je een stapje in de juiste richting te sturen deel ik in deze blog 3 tips met je voor een succesvolle website.

Tip 1: Maak een website met een plan

Heb jij goed uitgedacht waarom je eigenlijk een website wilde laten maken? Ja ’t hoort er toch eigenlijk wel een beetje bij en het straalt professionaliteit uit. Maar dat bedoel ik niet! Wat wil jij bereiken met je website? Wat wil je je dat jouw bezoekers doen? Zet ze aan tot actie! Het is belangrijk om hier goed over na te denken, zodat je alles op jouw website inricht rondom het behalen van dat doel. Wil je bijvoorbeeld je websitebezoekers inspireren, informeren, of wil je in contact komen met ze? Moeten ze gegevens achter laten, of een kennismaking met je inplannen? Door de bezoekers op je website beetje bij beetje te sturen en aan te zetten tot actie zet jij jouw website voor je aan het werk. Het is hierbij ook van belang dat jij jouw doelgroep helder hebt, zodat je die doelgroep echt goed aanspreekt.

Tip 2: Laat jezelf zien

Het belang van goede fotografie op een website kan ik niet genoeg benadrukken. Ik snap dat het soms spannend is om jezelf te laten zien en misschien denk je dat het niet echt nodig is. Maar echt, boek een fotoshoot bij een goede fotograaf die bij je past en laat jezelf zien op je website! Mensen willen weten met wie ze zaken gaan doen en gaan met jou werken vanwege jou. Vanwege jouw persoonlijkheid, vanwege de connectie die ze met je voelen, vanwege de expertstatus die jij uitstraalt. Door eigen foto’s toe te voegen en geen stockfoto’s te gebruiken geef jij een persoonlijke touch aan je website. Het draagt bij aan je personal brand en je website is dan niet de 13e in een dozijn.

Tip 3: Conversie & gebruiksvriendelijkheid

Deze laatste tip is eigenlijk veel te groot om in een alinea te beschrijven, omdat het uit heel veel onderdelen bestaat. Maar toch is het te belangrijk om niet te noemen. Zorg dat je website gebruiksvriendelijk en conversiegericht is! Niks zo vervelend als een website die zo ingewikkeld of onduidelijk is dat je niet weet wat je ermee moet. Je moet je gebruiker niet frustreren, maar helpen. Maak het je bezoekers zo makkelijk mogelijk! Anders haken ze gewoon af.

Dit heeft onder andere te maken met hele subtiele dingen, zoals het laten opvallen van een link door het te onderstrepen en een andere kleur te geven. Een button te laten bewegen of verkleuren zodra je er met je muis overheen gaat, zodat je bezoeker weet dat het klikbaar is. Een duidelijke menustructuur, scanbare pagina’s, belangrijke elementen laten opvallen door een contrasterende kleur. Zorg er ook voor dat je bezoekers tot actie over kunnen gaan wanneer ze dat willen. Plaats op elke pagina een relevante call to action om dit te stimuleren.

Heeft jouw website een boost nodig?

Enne, hoe zit dat eigenlijk met jouw website? Ben je 100% tevreden of merk je dat jouw website niet oplevert wat je ervan had gehoopt? Bijvoorbeeld omdat je niet goed vindbaar bent in zoekmachines en weinig bezoekers hebt, of omdat je pagina’s niet helemaal lekker in elkaar zitten. Soms kunnen kleine aanpassingen je website net even de boost geven die het nodig heeft. Ik kijk graag met je mee!

In ieder geval alvast heel veel succes met bovenstaande tips en wie weet spreek ik je binnenkort, of ontmoet ik je op Instagram. Stuur me gerust een DM of mail als je vragen hebt.

Liefs,
Elisha

Wie schreef deze blog?

Mijn naam is Elisha. Op dit moment ben ik 29 jaar en woon ik samen met mijn vriend en onze kat in Leeuwarden. Hier ben ik terecht gekomen vanuit de Achterhoek (via Velp). Ik help je graag meer resultaat te behalen met je website, zodat het je niet alleen geld kost maar ook oplevert. Het allerliefst werk ik met ondernemers die net zo gedreven zijn als ik en zichzelf willen blijven ontwikkelen. Naast de passie voor mijn werk houd ik van uit eten met de lieve mensen in mijn leven en treed ik af en toe op als zangeres met mijn coverband. Ik hou van muziek luisteren en maken, dat speelt een grote rol in mijn leven. Vind je het leuk om meer te lezen? Lees dan hier mijn over mij pagina op mijn website, waarop ik schrijf over hoe ik besloot mijn eigen pad te kiezen. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik inmiddels ruim 2 jaar vol passie en enthousiasme mijn eigen bedrijf run.

Website: www.xploreonline.nl
E-mail: elisha@xploreonline.nl
Volg mij op Instagram: elishalaisina

Laat een reactie achter