Gastblog

Door blogexpert Nicole Adelaars

Nicole Adelaars

Mijn naam is Nicole en ik richt me met mijn bedrijf op het helpen van andere ondernemers met het creëren van content.

Veel ondernemers lopen er tegenaan dat zij graag impact maken op de wereld, hun steentje willen bijdragen in het mooier maken van de wereld inclusief de mensen die haar bewonen. Ze willen van waarde zijn en hebben ontzettend veel te bieden. Echter vinden ze het lastig om zichzelf en dit ‘verhaal’ naar buiten te brengen. Met de wereld te delen. Bij mij kun je daarom niet alleen een workshop bloggen volgen maar ook een heel content traject waarin ik samen met jou ga kijken naar wie jij bent, wat jouw basis is en hoe we dit door middel van blogs, social media, etc kunnen laten zien aan de wereld.

5 manieren om je content te hergebruiken

Je bent lange tijd bezig geweest met een geweldige tekst voor op social media. Stiekem ben je daar echt trots op. Je plaatst hem online en vervolgens… gebeurd er niets. Je krijgt wel wat likes en zelfs een paar reacties. Maar eigenlijk had je er meer van verwacht. Gehoopt zelfs ook. Want je hebt een prachtige boodschap om te delen. Jij kunt mensen echt helpen. Maar dan moet je ze wel bereiken.

Gelukkig is er nog steeds geen man overboord, want die geweldige content die je zojuist hebt gedeeld kun je gewoon nog eens delen. In dit artikel vertel ik je over vijf manieren waarop je jouw content kunt hergebruiken.

Waarom content hergebruiken?

Ik merk dat veel ondernemers het gevoel hebben continu nieuwe dingen te moeten delen. Telkens het wiel opnieuw uit te moeten vinden. Maar dat is dus niet zo. Herhaling is juist enorm belangrijk.

  1. Door jouw boodschap te herhalen kan jouw publiek deze beter onthouden.
  2. Herhaling kan ervoor zorgen dat de juiste mensen het onder ogen krijgen.
  3. Herhaling helpt jou publiek te overtuigen.

Ik merk het ook bij mezelf. Soms moet ik iets gewoon vaker horen of lezen voordat ik er ook werkelijk iets mee ga doen. De kennis heb ik dan wel al in huis, maar om er dan ook werkelijk iets mee te doen is ten tweede. Doordat het dan (op welke manier dan ook) herhaalt wordt kom ik uiteindelijk toch in actie.

Je content hergebruiken: vijf manieren

Je hebt het door: herhaling is belangrijk. En omdat herhaling zo belangrijk is, kun je jouw content dus ook gewoon hergebruiken. Of je nu video’s maakt, actief bent in de Instagram Stories, veelvuldig post op Facebook of LinkedIn, blogs schrijft.. Jij hebt al een heleboel waardevolle content om (opnieuw) te delen.

Van Instagram post naar blog

Ik zie veel ondernemers allerlei tips en inspiratie delen op Instagram. Maar bloggen doen ze niet. En dat terwijl je van die ene post met tips heel makkelijk een blog kunt maken. Het fijne van een blog is dat je iets uitgebreider in kunt gaan op de tips en eventueel zelfs voorbeelden kunt laten zien.

Daarnaast verdwijnt jouw bericht op Instagram na een paar dagen en leest niemand het meer. Terwijl jouw blog altijd te vinden is via Google en Pinterest. En daardoor dus ook altijd gelezen kan worden.

Maak er een podcast van

Onlangs ben ik gestart met het maken van Podcast afleveringen. Voordat ik ermee startte was ik aan het piekeren over de onderwerpen. Tot dat iemand tegen me zei dat ik al zoveel blogs had geschreven, daar zaten vast onderwerpen tussen voor de Podcast. Grappig eigenlijk, ik ben contentexpert en vertel anderen hoe ze hun content kunnen hergebruiken en daar had ik dan niet aan gedacht.

Wil je meer weten over mij en mijn missie? Volg me dan via Instagram https://www.instagram.com/nicoleadelaars/ , mijn Podcast ‘jouw verhaal telt’ en/of via mijn blogs.” Mijn website is: https://www.nicoleadelaars.nl

Laat een reactie achter