Gastblog

Mijn DOE Methode

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Suzan van de Online Etaleuze, 12 jaar geleden startte ik als ondernemer, ik begon een webshop, we zaten met ons allen nog op Hyves…

Mijn bedrijf begon, zoals bij velen, met een hobby. Ik liet op Hyves zien wat ik maakte en er kwamen ineens vragen of ik mijn producten ook verkocht, er kwamen steeds meer aanvragen binnen. Van het een kwam het ander en ik startte een webshop. Het hebben van een webshop vond ik heerlijk, ik kocht mooie merken in, ik kwam gewoon op pagina 1 in google, whooww. Ik wist alleen niet hoe het kwam 😉

Hyves verdween en Facebook kwam langs en hoe! Sinds facebook begon mijn bedrijf echt te groeien. Mensen vonden mijn pagina en mijn berichten leuk en er kwamen fijne bestellingen binnen via Facebook. Leuk allemaal, maar eigenlijk wist ik niet precies wat ik deed. Google Analytics, SEO, SEA … dat waren woorden om buikpijn van te krijgen.

Ik besloot cursussen te gaan volgen, ik schreef me in voor een online webshop cursus met een heuse live dag. Wauw Suzan ging on tour: Op naar de allereerste keer netwerken, gewoon even naar Amsterdam. Voor mij was dat een hele stap. Dit heeft me zo veel gebracht!

Ik leerde te ondernemen. Ik leerde om mijn bedrijf serieus te nemen.

Die stap heeft me echt op het goede pad gezet, ik werd steeds enthousiaster en zekerder van mezelf en pakte de kans om een online platform voor webshops en blogs over te nemen met beide handen aan. Dit had ik nooit gedurfd als ik niet in mezelf had geïnvesteerd. Doordat ik mezelf ontwikkelde durfde ik grote stappen te zetten en werkte ik niet veel later als VA voor diverse klanten. Inmiddels ben ik waar ik zijn wil, ik ben Onderneemsters Coach voor eigenwijze 40+ onderneemsters.

Onderneemsters Coach.

Waarom noem ik mezelf Onderneemsters Coach en geen Business Coach? Ik coach namelijk niet een business, ik coach Onderneemsters! Daar zit volgens mij het grote verschil, ik richt me echt op de onderneemsters, op hun groei & het vertrouwen in zichzelf. Uiteraard richten we ons tijdens coaching op het bedrijf, maar we kijken eerst naar wat de onderneemster zelf wil, waarom en hoe ze het wil aanpakken.

Binnen het ondernemerschap zie ik veel “jonge meiden” werken aan hun bedrijf, zo leuk om te zien. Maar om eerlijk te zijn voelde ik me daar niet meer zo tussen passen. Ik ben inmiddels de 40 ruim gepasseerd en bevind me in een hele andere fase, mijn kinderen zijn groter, ik heb andere bezigheden en interesses, voel al die onrust niet meer zo. Ik praatte hierover met collega onderneemsters en zag ineens “het licht” ik ga me niet meer richten op deze “jonge meiden” ik ga me richten op leeftijdgenoten, wat een inzicht was dat! Sinds mijn doelgroep de 40+ onderneemster is, voel ik me zo veel beter!

In 12 jaar ondernemerschap heb ik veel geleerd en heb ik mijn eigen DOE Methode ontwikkeld. In alles wat ik doe en in mijn werk met klanten werk ik volgens deze methode. Bij iedere zakelijke beslissing die ik maak denk ik, past dit binnen mijn methode.

de DOE methode, niet denken maar doen!

DOE is de afkorting van De Online Etaleuze & past dus op meerdere manieren bij mij.

De DOE methode:

Durf te ondernemen.
Ontdek, jouw eigen stijl.
Etaleer jezelf en je bedrijf online en offline.

Durf:

Durf te ondernemen, durf jezelf te laten zien. Mensen kopen van mensen. Durf die cursus te volgen om verder te komen met jouw bedrijf. Durf de investeren voor het succes van jouw bedrijf.

Creëer die GUNFACTOR, jouw producten en diensten zijn uniek, maar vaak ook bij anderen te koop.

Waarom zouden mensen bij jou kopen en niet bij die ander, die wellicht nog goedkoper is ook? Durf jezelf te laten zien, hiermee creëer je de gunfactor. Jij gaat toch ook liever naar die gezellige bakker dan die bakker die net iets goedkoper is maar waar je niet eens fijn gedag wordt gezegd?!

Leer! Leer steeds bij, mijn streven is om iedere maand een nieuw te boek lezen, een workshop of cursus te volgen. Leer, leer van anderen en leer hoe jij het liefste onderneemt.

En netwerk! Echt dit is zo belangrijk voor je bedrijf maar ook voor jou, je zult zien, hierdoor maak je juist grote stappen. Dagen zoals deze zijn zo goed voor je bedrijf en goed voor jou, je krijgt zoveel energie van netwerken!

Ontdek jouw eigen stijl.

Ontdek jouw eigen stijl, ontdek jouw ideale klant, ontdek wat jij zelf wilt & ontdek hoe jij het liefst onderneemt.

Het is tenslotte jouw bedrijf!

Denk bij alle artikelen die je maakt of inkoopt, bij iedere dienst die je introduceert, je huisstijl, de uitstraling, je social media uitingen:

  • Past dit bij mijn bedrijf?
  • Past dit bij mijn ideale klant?
  • Past dit bij dat wat ik uit wil stralen?

Het is jouw bedrijf, zorg dat iedere stap die je maakt bij jou en jouw bedrijf past.
Neem je bedrijf serieus!

Ik zelf werk sinds anderhalf jaar heel minimalistisch, ik kijk goed naar mijn (vaste) lasten en kies zorgvuldig waar ik mijn tijd aan wil besteden. Ik werk 3 dagen per week en heb dus niet alle tijd om meerdere social media kanalen bij te houden, meerdere challenges te volgen en me in te schrijven voor iedere webinar. Kies bewust wat bij jou past, wat binnen jouw werktijden past en waar je bedrijf van kan groeien.

Kijk goed wat bij jou en je bedrijf past.

Etaleer:

Etaleer jezelf en je bedrijf, online en offline.

Ik raad mijn klanten aan eens in de zoveel tijd een bericht  over zichzelf te plaatsen op social media. Hierin vertel je wie je bent, waarom je doet wat je doet en iets over je thuissituatie. Plaats hier ook een foto bij! En zet deze informatie ook op de site! (mensen kopen van mensen)

Hou hierbij de regel aan: Persoonlijk maar niet Privé.

Vertel gerust over je gezin, de hond, je leeftijd en of je hobby’s, dat is persoonlijk maar niet privé. Privé is iets dat je ook niet aan de bakker zou vertellen 😉

Maar etaleer jouw bedrijf ook offline, ook buiten kantooruren. Vertel op dat feestje dat jij een eigen bedrijf hebt, geef je visitekaartje af. Zorg dat je jouw “elevator pitch” klaar hebt. Elevator pitch? Ja jouw “liftpraatje” een paar zinnetjes waarin je binnen een halve minuut, zo lang sta je in de lift, vertelt wat je doet of verkoopt. Best spannend, het is gewoon een kwestie van goed oefenen thuis.

Wees 1 met jouw bedrijf!
Zo blijf je bij jezelf en blijft jouw onderneming bij jou passen.
Mocht je meer willen weten, mail me dan gerust.

Veel liefs,
Suzan Biemans

Onderneemsters Coach bij de Online Etaleuze
suzan@deonlineetaleuze.nl
https://deonlineetaleuze.nl/

Laat een reactie achter