Gastblog

Door Sophie Oelrich Fotografie

“Hoi! Ik ben Sophie en ik ben fotografe voor ondernemers.

Twee maanden geleden heb ik de mooie Liza voor mijn lens gehad en hieruit is een warm contact ontstaan. Binnen mijn fotografie help ik ondernemers en organisaties met hun zichtbaarheid op website en Social Media. Wat is jouw verhaal? Elke ondernemer heeft een eigen story! Dat verhaal wil ik vastleggen met mijn lens.

“Don’t shoot what it looks like. Shoot what it feels like.”

Wil je meer weten over mijn fotografie? Kijk dan even op mijn website:

https://www.sophieoelrich.com

Dé 5 simpele tricks voor de beste social media portretfoto!

Weet je nog vroeger? Als de schoolfotograaf langs kwam? Je ging op een krukje zitten voor een sepia gekleurde achtergrond en de fotograaf zegt op schaapachtige toon “Say Cheese”. Na een week ontvang je de schoolfoto. Daar sta je dan met je beugel en piekhaar, maar je moeder vindt ze prachtig.

Waarom maak ik deze gekke vergelijking? Nou omdat we dit dus juist NIET willen op Social Media. Portretfotografie gaat juist niet om het poseren en ongemakkelijk de camera inkijken. In dit blog ga ik je uitleggen hoe je zelf een prachtig Social Media portret schiet, die jou meer volgers en meer likes zullen opleveren! (#tipsvaneenfotograaf)

“ Je hebt maar een super simpele trick nodig om een goede foto neer te zetten. “

Wie zal de foto zien?

Dat is natuurlijk je doelgroep. Denk vanuit je eigen doelgroep, kijk wat zij veel liken en welke Social Media kanalen ze volgen. Vraag desnoods je volgers welke foto ze het leukst vinden of vraag het aan je eigen kennissenkring. Want jij kijkt altijd anders dan je doelgroep naar je eigen foto’s.

Conceptvorming

Ik heb altijd een leidraad en ben een ware Pinterest verslaafde! Voor elke klant maak ik een persoonlijk Pinterestbord aan. Samen voegen we inspiratiefoto’s toe en dit werkt heel goed. Op de dag van de shoot kunnen we af en toe op het Pinterestbord terugvallen en hierdoor wordt niks over het hoofd gezien.

Less is more

Als het gaat om kleding en make-up ben ik geen fan van plamuur 3.0. Wel raad ik altijd een basis make-up aan die je net ietsje meer aanzet dan je normaal zou doen. Hetzelfde geldt voor kleding. Besluit niet dat vandaag dolle printjes dag is als je normaal effen en koele kleuren draagt.

Kies voor 1 accent kleur en neem altijd back-ups mee (van alles). Dus een back-up in kleding, back-up in lippenstift (als je dit draagt) en een back-up in locaties. Kies ook voor emotie in je foto. Een beetje bewegen en dansen is ook altijd aan te raden omdat je hierdoor natuurlijk overkomt.

GEEN SELFIES

Do I need to say more? Selfies zijn leuk voor je vrienden en familie maar het meest onzakelijk wat je kunt zetten op je Social Media account!

Je wilt graag volgers, engagement en omzet toch? Zorg dan dat je fotografie zo professioneel mogelijk is maar authentiek aan wie jij bent. Persoonlijk zijn mag, dit is een onderdeel van personal branding. Maar een foto met een half gezicht een kilometerlange arm (oftewel de Selfie) heeft geen enkel bedrijfsaccount veel goeds gedaan.

Bewerking

Om dit blog af te sluiten nog een kleine tip m.b.t. het bewerken van de foto. Zelf gebruik ik altijd Photoshop en Lightroom en hierin knal ik altijd de belichting en contrast flink omhoog. Als je graag tekst wilt toevoegen of een collage wilt maken kan ik de app Unfold erg aanraden.

Veel succes maar vooral ook veel plezier met het fotograferen van jouw beste Social Media foto! Het gaat erom dat je er plezier in hebt en dat je je fijn voelt.

Heb je verder vragen, dan kun je altijd even bij me terecht.

Liefs,

Sophie

Voor meer info:

info@sophieoelrich.com
www.sophieoelrich.com