Gastblog

Fotoshoot en onzekerheid gaat dat samen? Tips van KenT Fotografie

Hoi! Ik ben Trix en ben fotograaf voor vrouwelijke ondernemers en polaroidfotograaf onder de naam KenT Fotografie. In deze blog geef ik je graag tips om het beste uit jezelf te halen voor een fotoshoot. Ondanks dat ik veel ervaring heb met camera’s, was het voor mij ook een enorme stap om eens vóór de camera te gaan staan. Omdat ik zelf weet hoe met onzekerheid voor de camera om te gaan, help ik nu graag andere vrouwelijke ondernemers om op een eigen manier mooie content voor social media te creëren.

Online zichtbaarheid van je bedrijf gaat vaak gepaard met zelf zichtbaar zijn op je social media. Laat dat nou nèt iets zijn wat voor veel ondernemers een drempel is. Wanneer je die drempel dan overgaat en een fotoshoot gaat boeken bij een professionele fotograaf, is het wel belangrijk dat je je comfortabel gaat voelen tijdens de shoot. Maar hoe doe je dit terwijl er iemand om je heen loopt te ‘klikken’?

Voor jullie heb ik de drie belangrijkste tips op een rijtje gezet:

  • Trek je allerfijnste kleding aan

Omdat ik mijn fotoshoots bewegelijk en spontaan invul is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je je optimaal comfortabel voelt in de kleding die je aantrekt. Maar los daarvan is kleding sowieso een enorm belangrijk aspect voor fotoshoots. Mocht je een stofje aantrekken dat net niet lekker genoeg zit of een ander eigenlijk-net-te-klein kledingstuk, ga je ongemakkelijkheid uitstralen en dat ga je terug zien op de foto’s. Neem ook altijd een extra vestje of setje (boven)kleding mee, zo kun je tijdens de shoot afwisselen.

  • Neem voorwerpen mee die je kunt gebruiken tijdens de shoot.

Een fotoshoot is over het algemeen ongemakkelijk als je steeds in de camera moet kijken. Een simpele oplossing is daarom jezelf bezig houden. Uiteraard mag je er vanuit gaan dat ik als fotograaf ook opdrachtjes in petto heb om je aan het werk te zetten en/of de spontaniteit te creëren, maar het is natuurlijk leuker (en waardevollere content!) als je zelf ook wat meebrengt dat bij jou en je bedrijf past.

  • Welke kleuren passen bij jou?

Zowel voor kleding als voor details is het belangrijk om te kijken naar kleur. Welke kleuren zijn typisch jij of draag je veel? Let ook op felle kleuren; over het algemeen pakt dat niet goed uit op foto’s. Draag je wel veel felle kleuren? Ga dan voor een donkere outfit met een leuke armband of ketting in een fellere kleur.

Heb je vragen? Stel ze dan gerust via de mail: info@kentfotografie.com of kijk op mijn website: www.kentfotografie.com

Laat een reactie achter