Gastblog

Ik heb nieuwe foto’s, maar wat nu?

Yay, ik of een collega-fotograaf heeft een prachtige fotoserie voor je gemaakt, maar wat moet je nu met al die foto’s van jezelf?

Mijn naam is Nadine van Spanje, ben sinds 2015 professioneel personal branding- en interieurfotograaf en naast dat ik jou en jouw onderneming prachtig in beeld kan brengen, help ik jou ook voor en na de fotosessie. Ik ben van mening dat het belangrijkste aan een fotosessie een goede voorbereiding én een goed advies over het gebruik is. Dit doe ik door een uitgebreide intake te doen en je te helpen met het inzetten van de beelden. Ik help bijvoorbeeld bij het selecteren van de foto’s als je twijfelt welke foto nu op je visitekaartje moet komen of welke foto het beste werkt op de ‘over mij’ pagina op je website. Veel van mijn klanten gebruiken de foto’s ook voor hun personal branding op social media. Welke onderwerpen zijn nu leuk om eens te bespreken onder een gave foto van jezelf?

Wat is jouw UPS?

Jouw UPS, jouw Unique Selling Point. Wellicht heeft jouw fotograaf jouw UPS in een mooie foto kunnen vangen en kan jij die foto gebruiken in een post over wat jou zo uniek maakt. Welke waarde voeg jij nu extra toe, welk extra’tje kunnen jouw klanten bij jou wel krijgen en bij jouw collega niet? Heel belangrijk om goed te communiceren, want als jij je onderscheidt in iets, kan dit net hét ding zijn waarom iemand graag bij jou komt in plaats van bij een ander!

Deel een weetje op tip over jouw expertise

Zoals ik nu doe in deze gastblog! Ik ben personal branding fotograaf en dat betekent dat ik je ook echt bij die personal branding help. Jij bent misschien online marketeer en helpt dus echt met bijvoorbeeld iemands online zichtbaarheid. Om te laten zien dat jij echt de kennis in huis hebt, zou je misschien hier en daar een tip over bijvoorbeeld SEO kunnen geven. Ben jij tekstschrijver, kan je bijvoorbeeld een tip geven over hoe je een tekst goed op kan bouwen.

Stel jezelf voor

Misschien wel het aller beste wat je kan doen met een foto van jezelf; vertel eens iets over jezelf! Stel je voor, je krijgt er elke week 10 volgers bij. Na 4 weken zijn er al 40 mensen die eigenlijk nog niet zo veel over je weten, maar die misschien wel op zoek zijn naar iemand die ze kan helpen bij -insert jouw dienst-, toch? Het is zonde om jezelf dan niet eventjes voor te stellen. Dit hoeft helemaal niet uitgebreid te zijn, maar het staat wel heel vriendelijk en je wordt veel beter benaderbaar. Een kans om écht te pakken!

Denk je nu: ‘Goeie tips, tof, maarree… ik heb geen (recente of goede) foto’s van mijzelf en mijn onderneming!’ neem dan even contact met mij op. Dan kijken we samen even wat we voor moois kunnen maken!

Nadine van Spanje
www.newfotografie.nl
info@newfotografie.nl
@newfotografie ( Instagram )

Laat een reactie achter