Gastblog

The Power of Touch door Marcella Wijnhoff!

Marcella Wijnhoff

Waarom is Massage goed voor je?

Aanraking is een van de eerste levensbehoeften van de mens. Tijdens een massage komen endorfine en serotonine vrij. Endorfine werkt pijnstillend en serotonine is het geluk hormoon. Dit hormoon heeft invloed op emoties, slaap en eetlust. Alleen al door het vrijkomen van deze stoffen voel je je beter.

Wat is stress nu eigenlijk?

Bijna dagelijks hebben we met stress te maken: stress over de hoeveelheid e-mails die binnenkomen. Verschillende wachtwoorden voor alle online internet sites, apps op de telefoon die we niet bij kunnen houden, omdat de techniek zo snel verbeterd. Zoeken naar een parkeerplaats in een overvolle stad. Haasten om op tijd om het werk te komen en de trein of bus die weer eens te laat zijn, er is geen plek meer om te zitten en je moet staan. Al deze situaties zorgen voor stress. Stress wordt aangemaakt door cortisol, het stress hormoon. Stress slaat zich op in het lichaam en dit uit zich in gespannen spieren in het lijf.

Door stress, een slechte houding, een burn-out, ontstaan er allerlei blokkades in het lichaam die kunnen leiden tot lichamelijke klachten. Er kunnen klachten ontstaan als nekklachten, schouderklachten, rugpijn, pijn in je onderrug, RSI klachten in de polsen, klachten in de gewrichten, stijve en pijnlijke spieren.

Om een voorbeeld te geven: Als je stress hebt, trek je onbewust je schouders op. Om je schouders te ondersteunen maakt je lijf extra bindweefsel aan. Het weefsel rond je schouderbladen en nekspieren kan hierdoor verkleven. Hierdoor wordt het na verloop van tijd steeds moeilijker om je schouders te ontspannen en zet stress zich letterlijk vast in je lijf, waardoor energie niet meer kan stromen.

Bij Power of Touch massages werk ik niet alleen aan de dieper liggende spieren, maar ook aan het bindweefsel. Door regelmatig een massage te nemen, zullen je klachten verminderen.

Waarom massage op kantoor?

Er zijn vele goede redenen te bedenken, waarom massage op kantoor belangrijk voor uw medewerkers is. Massage zorgt voor een betere doorbloeding waardoor je je fitter gaat voelen en je concentratie vermogen verbeterd. Massage helpt tegen nek, schouder en  RSI klachten. Een korte en intensieve massage doet wonderen, het vermindert stress en overbelasting. 

Meer informatie:

Power of Touch Massage Amsterdam
Oostenburgervoorstraat 53
Amsterdam
www.poweroftouchmassage.amsterdam

Elke woensdag en vrijdag bij Studio Veerkracht, Oostenburgervoorstraat 53, Amsterdam

Laat een reactie achter